HANDLIGEN

1. AKT

I studenterforeningen Delta Nu på UCLA i Californien er der gang i den. Pigerne, ledet af Margot, Serena, og Pilar, glæder sig til at fejre forlovelsen imellem den den ambitiøse Warner Huntington III til deres muntre, søde og påfaldende blonde foreningspræsident, Elle Woods. Han skal imidlertid bare lige fri først og Elle skal finde den perfekte kjole til lejligheden ("Omigod").  Iklædt sin drømmekjole går Elle til middag med Warner, hvor han fortæller hende, at han har brug for en kæreste der er "mindre Marilyn og mere Jackie", hvis kan skal drømme om en karriere i politik, og slår op med hende ("Seriøs") . Elle er ødelagt, og surmuler i tolv dage ("Datter af Delta Nu"), men beslutter sig for at jage Warner til Harvard Law School til at vise ham, at hun kan være seriøs . Med hjælp fra sine Delta Nu-søstre, knokler hun sig frem til den rigtige karakter for at kunne ansøge på det præstigefulde universitet. I stedet for at skrive et personligt essay , indtager Elle Harvard med en gruppe cheerleaders og proklamerer at hun er der i kærlighedens navn. I mod alle odds, bliver hun optaget på Havard. ("Vent og Se").

Den lille lyserøde pige finder ikke meget trøst iblandt de andre jurastudernede og den eneste person, der er villig til at hjælpe hende, er jura-undervisningsassistenten , Emmett Forrest ("Harvard Variationer"). Men han kan ikke beskytte hende fra den blodtørstige professor Callahan der styrer undervisningen ("Blodspor i Vandet"). Callahan sparker den uforberedte Elle ud af klassen på opfordring af hendes klassekammerat Vivienne Kensington, der viser at være Warners nye kæreste. I denne "tragedie  bliver Elle vejledt af sine Delta Nu-søstre, der fungerer som et græsk kor. De beder hende at forblive positiv ("Vi er sikre på"). Elle beslutter sig for at smide blondinen til side, og blive brunette . På Hair Affair-salon, møder hun den den funky kosmetolog Paulette, som anbefaler elle at beholde de gyldne lokker, og at når hun føler sig nede, smider hun sin yndligst Enya-cd på, og drømmer om Irland ("Irland"). Elle modtager en uventet invitation til kostumebal fra Vivienne  og belutter sig for at dresse op og vinder Warner tilbage.

Som Playboy Bunny ankommer Elle til fest, men indser hustigt at hun blev narret af Vivienne. Hun flygter og møder Emmet. Han beslutter sig for at rage den unge pige under sin vinge og hjælpe hende igang med arbejdet, som han selv knoklede hårdt for at opnår. ("Motiveret"). Elle befrier sig for behovet for at behage Warner, og gør fremskridt i klasseværelset. Da Prof. Callahans eftertragtede praktikpladser afsløres, pga. en kommende stor mordsag, er Warner og Vivienne på listen og Warner frier til Vivienne. elle er knust, da Emmet vider hende de resterende to navne på listen: klassekammeraten Enid Hoopes og... navnet Elle Woods. Elle er ekstatisk ("Meget bedre").


2. AKT

Fitness dronningen, Brooke Wyndham er anklaget for mord. Callahan, samt Elle, Emmett, Vivienne, Warner, og Enid ser hendes træningsvideoer og diskuterer sangen ("Pisket i Form"). Callahan fortæller sit juridiske team, at Brooke er anklaget for at have myrdet sin milliardær mand og de er der for trænge igennem fitness-dullens tomme hovede, da han "ikke taler MTV". Brooke viser sig at være Delta Nu-pige og fortæller Elle hendes hemmelige alibi , men får Elle til at love ikke at fortælle det til nogen ("Delta Nu Nu Nu"). På grund af Elle loyalitet over for sin klient og afvisning af at oplyse alibi er Callahan rasende , mest på Emmett som skulle holde Elle i kort snor. Eller tager nu Emmett under sin vinge og orkestrer en imponerende makeover, der skal imponere Callahan. ("Tag det som en mand").

Tilbage på Hair Affair får Elle få en manicure, da Kyle, den sexede UPS fyr gør sin ankomst på salonen for at levere en pakke til Paulette. Paulette er i fuldstændig ærefrygt. Det græske kor, Pilar, Serena, og Margot dukker op og sammen med Elle lærer de hende de hårdeste scoretrick mod hetero fyre."The Bend og snap". Paulette, der er et naturtalent, får i sin iver på at forføre, brækket Kyles næse ("Bend og Snap").

I retssalen møder vi Nikos, Brookes poolrenser. Han bliver afhørt af anklageren om hans "kærlighedsaffære" med Brooke . Eller for lavet et utilsigtet "Bend & snap foran Nikos, uden den store effekt, hvilket for hende til at konkludere at han er bøsse og lyver om sin afærre med Brooke. Callahan og hendes holdkammerater mener, at han nok bare er bare Italiener ("Bøsse eller Italiener"). Det bliver Emmett der får Nikos til at indrømme at faktisk både er bøsse OG Italiener.

Senere den aften på Callahan kontor bliver der skålet for Elle. En sjældent positiv Callahan sender holdet hjem i senf, men beder Elle om at blive til en snak. Pludselig kysser han hende, og da hun slår ham, bliver hun fyret. Warner og Vivienne så begge kysset gennem døren til værelset. Warner misforstår situationen, men Vivienne ser hvad der virkelig er sket. Elle er utrøstelig. Hun ser nu ingen anden udvej, end at droppe det hele, selvom Emmett dukker op og beder hende om at blive. Han har indset at han er forelsket i hende ("Woods komma Elle").

Nu må Elle vælge om hun vil stikke af og vende tilbage til handes tidligere blondine liv eller om hun vi iføre sig sit mest lyserøde outfit, hævne sig på Callahan, vinde sagen og gifte sig med Emmett.

I gætter aldrig hvad hun gør... OMG!

Alt materiale på denne hjemmeside tilfører Teatret Gorgerne.

Copyright 2014